Overschakelen van spiegelreflex- naar systeemcamera

June 06, 2018  •  Leave a Comment

Eindelijk heb ik dan de stap gezet om een systeemcamera aan te schaffen. Het is een Sony a6300 geworden. Ik heb heel veel camera's met elkaar vergeleken en kwam op deze uit. Geschikt voor straatfotografie, maar toch ook portret- of landschapfotografie. Mijn doel was om de lenzen van mijn Canon 500d te gebruiken in combinatie met een lensadapter. Maar naar nader onderzoek zitten hier toch blijkbaar nadelen aan voor wat betreft autofocus en compabiliteit. Dus ga ik waarschijnlijk mijn oude set inruilen voor een lens van Sony voor de a6300. Ik kan alleen moeilijk afscheid nemen van mijn Canon, want ik heb hem zo lang gebruikt en ben er aan gehecht geworden.

Ik merk wel dat ik nog een heleboel te leren heb over de instelling van mijn Sony a6300, wat ik ook weer leuk vind want dat maakt het fotograferen ook weer spannend. Tot nu toe ben ik super tevreden over de kwaliteit en vind ik het flipscherm een uitkomst. Ik kan nu veel dichterbij komen zonder op te vallen. Er zitten zoveel instellingen in deze camera, het is niet te geloven. Dus nu maar weer druk aan het fotograferen en leren. EvdL_20180526_133951.jpgEvdL_20180526_133951.jpgHaving a conversation Two men having a conversation.


Comments

No comments posted.
Loading...

Archive
January February March April May June July August September October November (4) December (1)
January (1) February (1) March April (1) May (1) June (1) July (1) August (1) September October November December
January February March April (1) May June (1) July August September October November December
January February March April May June July August (1) September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December